3 Noiembrie 2021

Criptomoneda lansată după serialul Squid Game a ajuns să valoreze 0 dolari



O criptomonedă bazată pe popularul serial Netflix „Squid Game” a ajuns să valoreze 0 dolari după ce creatorii săi au furat aproximativ 2,1 milioane dolari de la investitori, scrie CNN.

Criptomoneda SQUID a crescut până la 2.861 dolari înainte de a scădea la 0 dolari în data de 1 noiembrie, potrivit CoinMarketCap, un site care urmărește evoluția criptomonedelor.

Creatorii monedei virtuale au vândut puternic SQUID imediat după lansare, profitând și de faptul că niciun alt investitor nu avea voie să vândă, lucru care în final a dus la prăbușirea valorii criptomonedei.

Înainte de această înșelătorie, capitalizarea de piață a criptomonedei era de circa 2 milioane dolari, potrivit CoinMarketCap.

SQUID a fost prezentat ca un token ce poate fi folosit pentru un nou joc online inspirat din populara serie în limba coreeană, care se bazează pe un turneu prin care jucătorii își riscă viață pentru câștiguri materiale.

Un alt semnal de alarmă ce ar fi trebuit luat în calcul de utilizatori a fost faptul că investitorii puteau cumpăra criptomoneda SQUID, dar nu aveau voie să o și vândă. De asemenea, CoinMarketCap i-a avertizat pe potențialii investitori că SQUID ar putea să fie o înșelătorie.

„Squid Game” a devenit cel mai important serial Netflix la nivel global. Compania a declarat pentru CNN Business, la începutul acestei luni, că show-ul a fost vizionat de 111 milioane de utilizatori de la debutul său în septembrie.

Oficialii Netflix au declarat anterior că serviciul de streaming nu este afiliat cu criptomoneda și au refuzat să ofere comentarii suplimentare



Citeste si