Primarul ales al New York-ului, democratul Eric Adams, a declarat că va încasa primele trei salarii în bitcoin. El și-a exprimat intenția de a face din oraşul său ”centrul industriei criptomonedelor”, după ce va prelua mandatul în ianuarie.

"În New York evoluăm întotdeauna în stil mare aşa că îmi voi încasa primele trei salarii în bitcoin atunci când voi deveni primar. New York va deveni centrul industriei criptomonedelor şi al altor industrii inovatoare, care se dezvoltă rapid. Staţi să vedeţi!", a scris Adams pe Twitter, scrie Digi24.

Mesajul primarului ales democrat a fost un răspuns către primarul din Miami, Francis Suarez, care a scris într-un mesaj pe Twitter că îşi va lua salariul în bitcoin.

Suarez a fost reales și are ca obiectiv transformarea Miami într-un hub pentru criptomonede. Oraşul a colaborat cu CityCoins pentru a dezvălui "MiamiCoin" în august, un protocol care a trimis municipalităţii aproximativ 7,1 milioane de dolari, a scris Washington Post în septembrie.

Nu este prima dată când Adams răspunde Miami în legătură cu o competiţie de criptomonede între cele două oraşe.

După ce a câştigat nominalizarea democrată în iunie, el a promis într-un discurs că oraşul va deveni "centrul bitcoin", printre alte tehnologii, şi a adăugat: "Miami, ai avut şansa ta".

"Vom deveni centrul ştiinţei vieţii, centrul securităţii cibernetice, centrul maşinilor cu conducere autonomă, al dronelor, centrul bitcoin. Vom fi centrul tuturor tehnologiilor", a spus el în timpul discursul victoriei.

Eric Adams, un democrat, va deveni în ianuarie al doilea primar de culoare al celui mai popular oraş din Statele Unite, după ce l-a învins pe republicanul Curtis Sliwa, fondatorul patrulei de siguranţă civilă Guardian Angels, în alegerile de marţi.

Eforturile de a transforma New York-ul într-un hub pentru criptomonede ar putea atrage însă atenţia procurorului general din New York, Letitia James, care a lansat recent o campanie împotriva companiilor de criptomonede neînregistrate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri