Rusia a întreprins exerciţii militare în Marea Neagră, cu implicarea a circa 10 avioane şi câteva nave maritime, a anunţat Flota Rusă din Marea Neagră, relatează Agerpres.

Exerciţiile survin într-o perioadă de puternice tensiuni cu Ucraina, în timp ce SUA au exprimat îngrijorări cu privire la un posibil atac din partea Rusiei asupra vecinului său sudic, supoziţie pe care Kremlinul a dezminţit-o ca fiind falsă.

Flota Rusă din Marea Neagră se află în Peninsula Crimeea, pe care Federaţia Rusă a anexat-o în 2014 de la Ucraina. Kievul vrea ca Rusia să-i restituie acest teritoriu.

SUA, Ucraina şi NATO au acuzat Rusia de comportament ameninţător la adresa Kievului în ultimele săptămâni, susţinând că aceasta şi-a sporit forţele în apropierea Ucrainei într-un mod neobişnuit.

Kievul şi-a pierdut cea mai mare parte a capacităţilor sale navale în Marea Neagră după anexarea Crimeii de către Rusia, care a rechiziţionat multe dintre navele sale. De atunci, Ucraina a încercat să-şi reconstruiască forţa navală cu ajutorul ţărilor NATO.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat marţi că în Ucraina vin "consilieri militari şi armamente", "nu doar din SUA, ci şi din alte ţări membre ale NATO". "Acest lucru duce la o agravare a tensiunilor", a adăugat el, spunând că se teme de "pregătirea" de către Kiev a unui posibil atac militar pentru preluarea regiunilor controlate de separatişti, acuzaţii dezminţite permanent de Kiev.

Săptămâna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat de asemenea Occidentul că agravează situaţia "livrând arme moderne Kievului şi desfăşurând exerciţii militare provocatoare în Marea Neagră şi în alte regiuni" apropiate de frontiera rusă.

Sursa foto: World Defense

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri