Agenţia de reglementare în domeniul medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) a anunţat autorizarea tratamentului împotriva COVID-19 cu anticorpi monoclonali de la GlaxoSmithKline, laboratorul britanic subliniind că medicaţia îşi păstrează eficienţa şi contra noii variante Omicron.

Medicamentul Sotrovimab s-a dovedit sigur şi eficient în reducerea riscurilor de spitalizare şi de deces la persoanele care prezintă o infecţie cu COVID-19 uşoară sau moderată şi un risc crescut de a dezvolta o formă gravă a maladiei, a precizat MHRA într-un comunicat, scrie Agerpres.

Dezvoltat în parteneriat cu laboratorul californian Vir Biotechnology, tratamentul pe bază de anticorpi monoclonali cu durată lungă de acţiune permite, graţie unei singure doze, reducerea riscului de spitalizare şi de deces cu 79% în cazul adulţilor cu risc ridicat care prezintă simptome, a detaliat agenţia.

GSK a dat totodată asigurări că tratamentul său experimental rămâne activ ''împotriva principalelor mutaţiilor ale noii variante Omicron'', potrivit datelor preclinice.

''Până în acest moment, Sotrovimab a demonstrat că rămâne activ contra tuturor variantelor preocupante şi de interes definite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)'', a mai precizat compania.

Medicamentul a fost clasat la sfârşitul lunii iunie de Comisia Europeană printre cele mai promiţătoare cinci terapii împotriva COVID-19.

Sotrovimab este cel de-al doilea tratament împotriva coronavirusului aprobat în decurs de o lună în Regatul Unit, după Molnupiravir, comprimatele anti-COVID-19 produse de laboratorul american Merck, care au primit autorizaţie la începutul lui noiembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri