13 Decembrie 2021

MAE nu recunoaște legitimitatea alegerilor care au avut loc în weekend în Transnistria



Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României un anunțat că nu recunoaște „așa-zisele” alegeri organizate în weekend în regiunea transnistreană, declarând că susține „o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrea”, se arată într-un comunicat al instituției.

„Ministerul Afacerilor Externe al României nu recunoaște legitimitatea așa-ziselor alegeri organizate la 12 decembrie 2021 în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează, și cu această ocazie, faptul că România susține o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean, în conformitate cu dreptul internațional, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și fără afectarea viitorului său european”, se arată în anunțul citat.

În Transnistria, s-au desfășurat duminică alegeri pentru șeful regiunii, la care au participat peste 144.000 de transnistreni, potrivit sputnik.md



Citeste si