Elon Musk a respins afirmațiile conform cărora Starlink, proiectul său de a crea o rețea de internet prin satelit, ocupă prea mult spațiu în spațiu, relatează BBC.

SpaceX a lansat deja aproape 1.900 de sateliți ca parte a rețelei Starlink și intenționează să desfășoare alți mii.

„Zeci de miliarde de sateliți pot fi găzduiți pe orbite apropiate de Pământ”, a spus el.

Comentariile sale vin după o afirmație a șefului Agenției Spațiale Europene (ESA), potrivit căreia Musk „făce regulile” pentru industria spațială comercială emergentă.

Săptămâna aceasta, China s-a plâns că stația sa spațială a fost forțată să evite coliziunea cu sateliții Starlink.

„Spațiul este extrem de enorm, iar sateliții sunt foarte mici”, a spus Musk în interviu.

Musk a respins sugestiile că proiectul său Starlink Internet Services împiedică efectiv intrarea concurenților în industria sateliților, spunând că există spațiu suficient pe orbita Pământului pentru sateliți.

Retail jobs

„Aceasta nu este o situație în care îi blocăm efectiv pe alții în vreun fel. Nu am blocat pe nimeni să facă nimic și nici nu ne așteptăm să o facă. Câteva mii de sateliți nu sunt nimic. E ca și cum, hei, aici sunt câteva mii de mașini pe Pământ, nu este nimic", a adăugat el.

Luna aceasta, Josef Aschbacher, directorul general al ESA, a avertizat că miile de sateliți de comunicații lansați de Starlink vor avea ca rezultat mult mai puțin spațiu pentru concurenți.

Alți experți au spus că sunt necesare distanțe mult mai mari între obiectele care zboară în orbită pentru a evita coliziunile decât a sugerat Musk.

Oamenii de știință și-au exprimat anterior îngrijorarea cu privire la riscurile de coliziuni în spațiu și au cerut guvernelor lumii să împărtășească informații despre cei 30.000 de sateliți estimați și alte resturi spațiale care orbitează Pământul.

Citeste si:
Elon Musk a „sărăcit” – averea lui a scăzut sub 200 de miliarde de...
Elon Musk a „sărăcit” –...

Musk a ținut capul de afiș în presa internațională, în timp ce s-a confruntat cu o reacție în rețelele sociale după ce China s-a plâns că stația sa spațială a fost forțată să evite în acest an coliziunile cu doi sateliții lansați de proiectul său Starlink.

Incidentele au avut loc la 1 iulie și 21 octombrie, potrivit unui document transmis de China luna aceasta Biroului Națiunilor Unite pentru Afaceri Spațiale.

Din motive de siguranță, Stația Spațială din China a implementat un control preventiv pentru evitarea coliziunilor”, a spus Beijingul în documentul publicat pe site-ul agenției.

Incidentele din spatele plângerilor, depuse la agenția spațială a ONU, nu au fost încă verificate independent.

China a acuzat, de asemenea, SUA că pun în pericol astronauții, ignorând obligațiile din tratatele privind spațiul cosmic.

Citeste si:
Chinezii vor planta pe Pământ 12.000 de semințe care au crescut în...
Chinezii vor planta pe Pământ...

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, a îndemnat SUA să acționeze în mod responsabil.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri