Frenezia jucăriilor interactive „Pop It Now” din silicon a cuprins lumea întreagă de o bună perioadă de timp, fiind unul din cele mai dorite accesorii atât de copii, cât și de adulți, deopotrivă. Aceste jucării antistres au fost inventate de Pixie Curtis, o fetiță de doar 10 ani din Australia, care a acumulat o avere atât de mare din cele două companii de jucării pe care le deține, încât plănuiește să se pensioneze la vârsta de 15 ani.

Pixie Curtis este fondatoarea Pixie's Fidgets, o companie de jucării, și Pixie's Bows, o companie care comercializează accesorii pentru păr și care a fost înființată de mama sa, când Pixies era copil. Averea sa netă este estimată de mai multe publicații internaționale la 13 milioane de dolari americani.

Prin Pixie’s Fidgets, compania care a adus pe piață celebrele jucării antistress a câștigat peste 140.000 de dolari în prima sa lună în care a dat drumul la vânzări. Profiturile uriașe pe care le înregistrează o determină pe fetița de 10 ani să se retragă la pensie peste aproximativ cinci ani. Ea ar putea să devină, practic, cea mai tânără persoană din lume care se pensionează, scrie Business Insider.

Iată cum arată una din jucăriile celebre create de compania lui Pixie Curtis.

„Se poate pensiona la 15 ani dacă vrea. Gluma familiei noastre a fost că voi lucra până la 100 de ani, iar Pixie se va retrage la 15 ani. Cu siguranță știu cine este mai deștept”, a spus Roxy Jacenko, mama lui Piexie.

Jacenko este proprietarul mai multor afaceri de succes din Australia, inclusiv Sweaty Betty PR.

Povestea lui Pixie a devenit atât de populară pe rețelele sociale, încât i-a adus o mulțime de fani pe rețelele sociale, strângând peste 100.000 de urmăritori pe Instagram.

În ciuda succesului ei, mama ei nu vrea ca Pixie să simtă că trebuie să lucreze pentru companie.

„Am spus-o din prima zi. Dacă la un moment dat, Pixie va simți că nu va mai dori să se implice și să fie imaginea celor două companii, vom reevalua situația. Dar deocamdată este fericită, învață atât de multe”, a precizat mama sa.

Sursa foto: captură video/ YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri