Marea Britanie trimite în Ucraina rachete antitanc cu rază scurtă de acțiune pentru autopărare, după ce Rusia a desfășurat în jur de 100.000 de soldați la graniță.

Secretarul apărării, Ben Wallace, a declarat parlamentarilor că în Ucraina va ajunge și o echipă de soldați britanici, al cărei scop este instrucția ucrainenilor. El a punctat faptul că sunt ”motive legitime și reale de îngrijorare” cu privire la o eventuală invazie demarată de trupele rusești, scrie BBC.com.

De partea cealaltă, Rusia neagă că ar plănui vreo invazie și acuză statele din Vest de agresiune.

Numeroase trupe de soldați britanici au fost trimise în Ucraina începând cu 2015 pentru a ajuta la antrenarea urcrainenilor, Regatul Unit asumându-și suportul și pentru refacerea marinei ucrainene afectată de invazia Crimeei de către Rusia în 2014.

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat luni că se teme de o "integrare de facto" în Rusia a regiunilor Ucrainei necontrolate de Kiev, notează AFP.

"Sunt din ce în ce mai îngrijorat de situaţia din regiunile care nu sunt controlate de Kiev, deoarece acestea se îndepărtează din ce în ce mai mult de Ucraina şi se apropie din ce în ce mai mult de Rusia", a explicat el în cursul unei audieri de către Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

Regiunea Donbas, din estul Ucrainei, ar putea fi integrată treptat "de facto" în Rusia, a explicat Josep Borrell deputaţilor europeni, reuniţi la Strasbourg pentru o sesiune plenară a Parlamentului.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri