Tensiunile cresc de la o zi la alta în Ucraina, acolo unde Rusia a comasat trupe și a înconjurat practic granițele țării. Casa Albă a oferit un nou avertisment cu privire la o invazie a Rusiei în Ucraina. Oficialii americani sunt de părere că o astfel de mișcare ar putea fi posibilă în orice moment. Însă, odată cu acest mesaj, calea diplomației rămâne, însă, deschisă, pentru rezolvarea crizei ruso-ucrainiene.

Karine Jean-Pierre, adjuncta secretarului de presă al Casei Albe a precizat la un briefing de presă că SUA „știe foarte bine” ce se întâmplă pe teren, acolo unde Rusia încearcă să se impună prin trupele sale, cât și prin spionii trimiși direct în Ucraina. SUA caută în continuare o soluție diplomatică, însă nu exclude ca un atac să aibă loc în orice moment, scrie Digi24.

„Facem eforturi, chiar în aceste momente, pentru a ajunge la o soluție diplomatică de a detensiona criza. Calea diplomatică rămâne disponibilă, dacă Rusia alege să o urmeze în mod constructiv. Totuși, suntem foarte realiști în privința perspectivei ca acest acest lucru să se întâmple, dat fiind pașii pe care îi vedem clar că Rusia îi face în teren. Vedem că noi forțe rusești sosesc în fiecare zi la granița ucraineană. Așa cum am mai spus, ne aflăm în acea fereastră de timp în care o invazie ar putea începe în orice moment”, a declarat Karine Jean-Pierre.

În tot acest timp, Vladimir Putin continuă să mărească numărul de soldați dispuți la granița cu Ucraina, aducând în teren componente ale armatei terestre, ale marinei militare și ale armatei aerului, mai scrie sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri