Bill Gates avertizează cu privire la viitoare pandemii care vor lovi omenirea și care au potențialul de a fi mai grave decât actuala pandemie de COVID-19. Filantropul solicită guvernelor să contribuie masiv cu fonduri de miliarde de dolari pentru a combate viitorii agenți patogeni și pentru a crește proviziile de vaccinuri.

Miliardarul a transmis că în timp ce variantele Delta și Omicron ale coronavirusului au fost cele mai transmisibile de până acum, lumea se va confrunta în viitor cu o pandemie mult mai gravă, ce va provoca o rată mai mare de decese în întreaga lume, scrie Financial Times.

Fundația Bill & Melinda Gates și Wellcome Trust din Marea Britanie oferă 300 de milioane de dolari Coaliției pentru Inovații în Pregătirea Epidemiilor (CEPI), care a contribuit la formarea programului Covax de furnizare de vaccinuri în țările cu venituri mici și medii. Organizația încearcă să strângă 3,5 miliarde de dolari, întrucât își propune să reducă timpul necesar dezvoltării unui nou vaccin la doar 100 de zile.

Bill Gates este de părere că prioritățile lumii sunt, de multe, „ciudate” și a observat că revine în sarcina filantropilor și a guvernelor bogate să se ocupe de inechitățile cauzate de accesul la vaccin.

Fondatorul Microsoft a adăugat că o mare parte din inovația de pregătire pentru o viitoare pandemie ar putea fi, de asemenea, utilă în abordarea problemelor de sănătate globale existente, cum ar fi prin crearea unui vaccin pentru HIV și a unor vaccinuri mai bune pentru tuberculoză și malarie.

Gates a spus că doi dintre cei mai mari finanțatori ai dezvoltării vaccinurilor în timpul pandemiei de Covid-19, CEPI și guvernul SUA, au fost „curajoși” când a venit vorba de a investi în potențiale vaccinuri. Cu toate acestea, el a recunoscut că sunt necesare mai multe eforturi pentru a crește proviziile pentru vaccinarea lumii.

„Acele investiții riscante sunt cele care au făcut ca lucrurile să se miște. Deci a existat un beneficiu global imens. Suntem cu toții mult mai deștepți acum. Și avem nevoie de mai multă putere și de mai multă pregatire pentru data viitoare”, a precizat Bill Gates, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri