În contextul crizei ucrainene, solicitările oficialilor români de a fi trimise trupe americane suplimentare pe teritoriul țării noastre au fost aprobate.

Oficialii de la Pentagon sunt așteptați astăzi, conform CNN, să facă anunțul de a trimite trupe suplimentare în Europa de Est, țara noastră fiind vizată direct de această mișcare.

Sosirea militarilor face parte din strategia oficialilor de peste Ocean de a asigura țările de pe flancul estic NATO în fața amenințării ruse.

Suplimentarea va aduce, concret, 2000 de militari suplimentari în Polonia și încă câteva mii în alte țări est-europene, printre care și România.

Informația vine în contextul în care 8.500 de soldați americani fuseseră deja puși în stare de alertă săptămânile trecute pentru o eventuală trimitere în Europa de est, în cazul în care Rusia ar fi invadat Ucraina. Cu toate acestea, Statele Unite și NATO au oricum zeci de mii de soldați pe teritoriile unor state Europene, gata să fie activați în cazul unei invazii ruse.

Trupele vor opera pe o bază bilaterală cu țările gazdă, întrucât NATO nu a activat încă o forță de răspuns multinațională.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri