Preşedintele francez Emmanuel Macron va avea o întrevedere, la Moscova, cu omologul său Vladimir Putin, iar apoi la Kiev, cu cel ucrainean Volodimir Zelenski, a comunicat Preşedinţia franceză, într-un nou efort diplomatic al preşedintelui francez în vederea unei detensionări în criza ucraineană.

Şeful statului francez şi-a înmulţit în ultimele zile convorbirile telefonice cu preşedinţii rus şi ucrainean, precum şi cu cel american Joe Biden, scrie Agerpres.

Aceste două întrevederi se vor derula faţă în faţă, a precizat Palatul Elysee, însă "în coordonare cu partenerii europeni". În ultimele zile, Emmanuel Macron şi consilierii săi au discutat cu mai mulţi omologi ai lor europeni, la telefon, aminteşte Preşedinţia franceză.

Tensiunile rămân puternice în ultimele zile, Washingtonul susţinând că are dovezi - fără a le fi prezentat - că Moscova pregăteşte o înregistrare video cu un fals atac ucrainean, pretext pentru a invada Ucraina.

Kievul se arată însă mai măsurat, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, apreciind drept "slab" riscul unei "escaladări semnificative" a conflictului.

Emmanuel Macron a discutat telefonic cu Vladimir Putin, apoi cu Volodimir Zelenski în ziua precedentă.

Putin şi Macron au vorbit despre "garanţiile de securitate" cerute de Moscova, în timpul celei de-a treia conversaţii telefonice pe care au avut-o săptămâna aceasta asupra subiectului, a anunţat Kremlinul, evocând un "dialog constructiv".

În contextul în care UE părea să conteze mai puţin în timpul primelor discuţii ruso-americane asupra Ucrainei, preşedintele francez încearcă de mai multe săptămâni să readucă în joc Europa, pentru care pledează de ani de zile, precum şi pentru "autonomie strategică".

Cea mai recentă întrevedere între Emmanuel Macron şi Vladimir Putin datează din vara lui 2019, când preşedintele francez l-a invitat pe omologul său rus la Fort de Bregancon, în sudul Franţei.

Apoi, preşedintele francez urma să aibă o întrevedere cu Vladimir Putin la Moscova, în primăvara lui 2020, însă vizita sa a fost amânată din cauza crizei sanitare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri