Premierul britanic Boris Johnson a declarat că informaţiile serviciilor secrete în legătură cu prezenţa rusă la frontierele Ucrainei încă nu sunt încurajatoare, în ciuda anunţului privind retragerea anumitor trupe şi "deschiderea la dialog" din partea Moscovei.

"Rusia se arată deschisă la dialog, însă pe de altă parte informaţiile secrete pe care le vedem astăzi încă nu sunt încurajatoare", a declarat Johnson la finalul unei reuniuni de criză privind Ucraina.

El a explicat că există informaţii care sugerează că sunt construite spitale de campanie ruse în apropiere de frontiera ucraineană cu Belarus, precizând că o astfel de acţiune nu poate fi decât "o pregătire pentru o invazie".

De asemenea, "există mai multe grupuri tactice de batalioane care sunt aduse mai aproape de graniţa cu Ucraina", a adăugat Johnson.

"Prin urmare, avem semnale amestecate pentru moment, un motiv în plus să rămânem foarte duri şi foarte uniţi, în special în privinţa sancţiunilor economice" care ar fi adoptate în cazul unei intervenţii ruse, a mai spus el.

Rusia a anunţat că unele dintre unităţile sale militare se întorc la bază după exerciţii în apropiere de Ucraina, după mai multe zile de atenţionări din partea SUA şi Marii Britanii că Moscova ar putea începe o invazie oricând.

În acelaşi timp, Johnson a explicat că Marea Britanie ar putea bloca accesul firmelor ruseşti la pieţele financiare de la Londra şi ar putea expune cine sunt deţinătorii de proprietăţi şi companii la Londra şi în alte părţi dacă Rusia va invada Ucraina.

Marea Britanie, SUA, Uniunea Europeană şi alţi aliaţi au avertizat că vor impune sancţiuni economice dure în cazul unei invazii ruseşti.

Johnson a făcut apel la "un program de dezescaladare" din partea Rusiei, care să cuprindă retragerea de trupe şi "sentimentul că ameninţarea este încheiată".

"Suntem de părere că există o cale pentru diplomaţie", a mai spus el.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri