Boris Johnson, premierul Marii Britanii se arată îngrijorat de situația de pe flancul estic european și atrage atenția că „Rusia plănuiește cel mai mare război din Europa, de după 1945 încoace”.

Toate indiciile arată că, într-un mod sau altul, toate planurile de a invada Ucraina au început deja.

Serviciile de informații sugerează că Rusia intenționează să lanseze o invazie care va încercui capitala ucraineană Kiev, a spus Boris Johnson, într-un interviu acordat BBC.

„Oamenii trebuie să înțeleagă costul absolut pe care îl poate presupune viața umană”, a spus premierul Boris Johnson, aflat la Munchen.

În ceea ce privește forța militară umană, SUA sugerează că între 169.000 și 190.000 de soldați ruși sunt acum staționați de-a lungul graniței cu Ucraina, atât în Rusia, cât și în Belarusul vecin. Această cifră include și rebelii din estul Ucrainei.

Premierul a mai indicat că Regatul Unit va introduce sancțiuni și mai ample împotriva Rusiei decât s-a sugerat anterior.

El a spus că Regatul Unit și SUA vor opri companiile rusești „să tranzacționeze cu lire sterline și dolari”, o mișcare ce se așteaptă să genereze un impact puternic pentru Rusia.

Oficialii occidentali au avertizat în ultimele săptămâni că Rusia s-ar putea pregăti să invadeze oricând, dar Rusia a negat afirmațiile, spunând că trupele desfășoară exerciții militare în regiune.

Întrebat dacă se crede că o invazie rusă este încă iminentă, Boris Johnson a spus: „Mă tem că asta arată dovezile, nu putem șterge asta. Adevărul este că toate semnele sunt că planul de invazie a început deja, în anumite privințe”.

„Mi-e teamă să spun că planul pe care îl vedem este pentru ceva care ar putea fi într-adevăr cel mai mare război din Europa din 1945, doar în ceea ce privește amploarea”, a mai spus premierul britanic.

Oamenii trebuie să ia în considerare nu numai potențiala pierdere de vieți a ucrainenilor, ci și a „tinerilor ruși”, a adăugat el.

Declrațiile lui Boris Johnson au loc după ce acesta s-a întâlnit cu președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, și le-a spus liderilor mondiali într-un discurs că orice invazie a Ucrainei de către Rusia va „răsuna în întreaga lume”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri