Guvernul Noii Zeelande a anunţat adoptarea unei legi prin care se interzic practicile de conversie a homosexualilor, informează dpa, preluat de Agerpres.

Noua reglementare incriminează penal încercările de a modifica sau elimina orientarea sexuală a oricărei persoane sau identitatea de gen, prin practici terapeutice nocive.

"Este o zi mare pentru comunităţile curcubeu din Noua Zeelandă", a declarat ministrul justiţiei, Kris Faafoi. "Practicile de conversie nu îşi au locul în Noua Zeelandă modernă".

Pentru textul legislativ s-au primit 107.000 de solicitări publice, cel mai mare număr din istoria legislativă a ţării.

"Numărul fără precedent de solicitări arată profunzimea sentimentelor publicului faţă de această chestiune şi sprijinul puternic pentru eforturile guvernului de a proteja împotriva acestor practici nocive", a apreciat Faafoi.

Conform noii legi, este considerată infracţiune efectuarea de intervenţii în vederea conversiei asupra copiilor sau tinerilor sub 18 ani sau asupra oricărei persoane cu capacitate decizională redusă. Pedepsele pentru astfel de infracţiuni pot merge până la trei ani de închisoare.

Pentru intervenţiile de conversie asupra oricărei persoane, indiferent de vârstă, care produc vătămări grave, se poate ajunge la cinci ani de închisoare.

Faafoi a susţinut că "prin interzicerea practicilor de conversie în Noua Zeelandă, ne alăturăm altor ţări din întreaga lume pentru a transmite un mesaj clar că toţi oamenii, inclusiv cei tineri, merită să fie protejaţi, indiferent de orientarea lor sexuală, de identitatea lor de gen sau de exprimarea genului". El a adăugat că "toţi oamenii, inclusiv comunităţile curcubeu, merită să le fie apărate drepturile şi demnitatea şi să îşi trăiască viaţa liber, aşa cum sunt".

Termenul de comunităţi curcubeu se referă la homosexuali, lesbiene, bisexuali, transsexuali şi alte minorităţi sexuale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri