Administrația Joe Biden a pregătit deja primul pachet de sancțiuni economice împotriva Rusiei, scrie Reuters. Astfel, instituțiile financiare din SUA nu vor mai avea voie să proceseze tranzacții cu marile bănci din Rusia, o lovitură majoră pentru afaceriștii și companiile ruse cu afaceri în ambele țări.

Măsura ar urma să fie implementată doar dacă Rusia invadează Ucraina și ar lovi economia rusă blocând relația bancară și, implicit, plățile internaționale.

SUA s-ar putea folosi și de cea mai puternică armă pe care o are împotriva anumitor indivizi și companii din Rusia, plasându-i pe o listă specială (Specially Designated Nationals - SDN), care practic i-ar exclude din sistemul bancar american. O persoană sau o companie aflată pe această listă ar avea interdicție să facă tranzacții cu americani, în vreme ce averile acestora din SUA ar fi înghețate.

Citiți și Noi bombardamente în Lugansk. Separatiștii atacă cu armament greu

Casa Albă a refuzat să comenteze informațiile Reuters. Sursele agenției nu au punctat cu exactitate care ar urma să fie băncile ruse vizate de sancțiuni, dar se crede că acestea ar putea include VTB Bank, Sberbank, VEB și Gazprombank.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri