Pentagonul va trimite aproximativ 7.000 de soldaţi suplimentari în Germania ca răspuns la invazia Ucrainei decisă de preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat joi un înalt oficial american de la Washington, relatează AFP.

Obiectivul acestei noi desfăşurări, care va avea loc în următoarele zile, este de ''a-i reasigura pe aliaţii NATO, de a descuraja un atac rusesc şi de a fi gata să susţinem nevoile în regiune'', a precizat responsabilul citat, conform Agerpres.ro.

Vladimir Putin a premeditat fiecare pas al acestui război neprovocat împotriva Ucrainei, iar liderul de la Kremlin are o viziune „sinistră” despre cum va arăta lumea în viitor, a afirmat Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii.

Citește și ULTIMELE INFORMAȚII referitoare la războiul din Ucraina în LIVE UPDATE-ul wall-street.ro de AICI.

Agresiunea rusească împotriva Ucrainei a fost plănuită în amănunt cu mult timp înainte și nu are nicio legătură cu faptul că Rusia s-ar fi simțit amenințată de NATO în vreun fel, așa cum a pretins Moscova până acum pentru a-și justifica violențele pe care le aveau în vedere împotriva Ucrainei.

„Putin a vrut un imperiu pe care să îl obțină prin orice mijloace, agresând vecinii țării sale și luându-le teritoriile cu forța fără să aibă vreo provocare reală. Acest om are o viziune sinistră pentru viitorul lumii, dar este o viziune la care SUA și țările aliate și partenere se vor opune”, a declarat Joe Biden.

Această agresiune împotriva Ucrainei va costa scump Rusia, strategic și economic, forțele occidentale se vor asigura de acest lucru, potrivit președintelui american.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri