Guvernul din Ucraina le cere hackerilor din țară să protejeze infrastructura vitală și să execute misiuni de spionaj cibernetic împotriva trupelor rusești, scrie Reuters, care citează două surse implicate în acest proiect.

Pe forumurile hackerilor au fost postate mesaje în acest sens.

”Comunitate cibernetică a Ucrainei! A venit timpul să vă implicați în apărarea cibernetică a țării”, se menționează într-o postare în care hackerilor și experților din domeniu li se cere să completeze o cerere prin Google docs, în care să menționeze referințe profesionale sau ce specializări au, precum dezvoltarea de malware.

Yegor Aushev, co-fondator a unei companii de cybersecurity din Kiev, a declarat că a postat mesajul de mai sus la cererea unui înalt reprezentant al Ministerului Apărării. Cyber Unit Technologies, firma lui Aushev, este cunoscută pentru colaborarea cu guvernul ucrainean.

Yegor Aushev a mai adăugat că voluntarii for fi împărțiți în unități ofensive și defensive de securitate cibernetică. Apărarea se va concentra asupra punctelor cheie de infrastructură, precum centralele electrice sau unitățile de alimentare cu apă.

În 2015, un atac cibernetic atribuit Rusiei, a lăsat fără curent 225.000 ucraineni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri