Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a anunțat noi decizii istorice ale Uniunii Europene față de Rusia.

  • Pentru prima oară în istorie, UE va finanța achiziția de arme pentru Ucraina în fața agresiunii. Bruxelles va propune Celor 27 de state membre să utilizeze o linie de finanţare de urgenţă a UE "pentru a furniza forţelor ucrainene arme letale, precum şi carburant, echipamente de protecţie şi articole medicale", punând astfel capăt "tabuului potrivit căruia Uniunea Europeană nu furnizează arme beligeranţilor", a precizat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.
  • Închidem spațiul UE pentru toate avioanele deținute sau controlate de ruși, inclusiv avioanele private ale oligarhilor
  • Vom interzice Sputnik și Russia Today în toată Uniunea Europeană pentru a stopa dezinformarea toxică a Rusiei în UE
  • Vom ținti regimul Lukașenko cu un nou pachet de sancțiuni care se aplică exporturilor

Ursula von der Leyen a adugat că Vladimir Putin este ”agresorul” Ucrainei și a amintit că sâmbătă UE a luat alte măsuri istorice, împreună cu SUA, Canada și Marea Britanie: a exclus băncile ruse din SWIFT și a înghețat rezervele valutare al Băncii Centrale Ruse.

Sursa foto: Ursula von der Leyen/ Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri