Guvernul canadian a anunţat duminică expedierea către armata ucraineană de echipamente militare de protecţie, precum căşti şi veste antiglonţ, dar a exclus din nou orice desfăşurare de trupe, transmite AFP.

Soldaţii ucraineni "au nevoie de căşti, veste antiglonţ, măşti de gaz şi echipamente care să asigure vizibilitate pe timp de noapte", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ministrul canadian de externe Melanie Joly, conform Agerpres.ro.

Ottawa va furniza armatei ucrainene echipament militar de protecţie în valoare de 25 de milioane de dolari canadieni (17,6 milioane de euro), a spus Joly, care a precizat că a primit o cererea direct din partea vicepremierului ucrainean Olha Stefanishina.

"Vreau să fiu foarte clară: intenţionăm să facem mai mult", a insistat şefa diplomaţiei canadiene, la câteva ore după ce guvernul său a închis spaţiul aerian pentru aeronavele ruseşti.

Acest material va fi trimis rapid armatei ucrainene prin intermediul Poloniei, a indicat ministrul canadian al apărării, Anita Anand.

"O misiune de luptă nu este acum în discuţie pentru noi şi nici pentru aliaţii noştri, inclusiv pentru Statele Unite", a adăugat ea, răspunzând la o întrebare despre o posibilă desfăşurare a soldaţilor canadieni alături de soldaţii ucraineni care încearcă de patru zile să respingă invazia armatei ruse.

Canada a anunţat pe 14 februarie trimiterea de arme şi muniţii Ucrainei şi un împrumut de 500 de milioane de dolari canadieni (347 de milioane de euro).

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri