Ucraina a acceptat să poarte noi negocieri cu Rusia miercuri seară, anunţă agenţia ucraineană de presă UNIAN, după ce negocierile de luni pentru încheierea unui armistiţiu în urma declanşării invaziei ruse nu au adus un rezultat.

Potrivit agenţiei ucrainene, acordul pentru participarea la noua rundă de negocieri a fost anunţat de şeful delegaţiei Kievului, parlamentarul David Arakamia, scrie Agerpres.

Nu sunt menţionate locul şi ora negocierilor. Potrivit agenţiei ruse TASS, discuţiile ar urma să se desfăşoare în regiunea Brest din Belarus.

Moscova a transmis anterior că este pregătită pentru noi negocieri, dar Kievul negase că acestea s-ar putea desfăşura miercuri.

Presa din Occident confirmă că vor exista noi negocieri

BBC a confirmat, de asemenea că va exista o nouă rundă de negocieri, după ce discuțiile de luni nu au ajuns la concluzii clare cu privire la conflictul izbucnit în Ucraina, ca urmare a invaziei Rusiei.

Potrivit agenției de presă Belta din Belarus, o delegație rusă se îndreaptă către un punct de întâlnire pentru discuții. Sursa citată spune că „Nu se spune unde, sau când, vor avea loc discuțiile”.

Anterior, agenția de știri de stat rusă Tass a raportat că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Rusia are o delegație pregătită să continue discuțiile.

Iar consilierul prezidențial ucrainean Olexiy Arestovych a declarat mai devreme pentru Suspilne TV că vor avea loc discuții.

Dar el a spus: "Cred că lucrurile vor rămâne la fel. Nimic nu se va schimba. Ne vom menține pe poziția noastră".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri