Senatul a adoptat tacit propunerea legislativa prin care vehiculele lente trebuie inregistrate si inmatriculate de catre Registrul Auto Roman.

Autovehiculul lent este definit ca vehiculul rutier antrenat de un motor incorporat si care pe un drum plan nu se poate deplasa cu o viteza mai mare de 25 de km/h, scrie Transport Times.

"Din categoria vehicule rutiere lente fac parte o gama variata de vehicule, care ofera printre altele solutii eco-friendly, precum si solutii de transport avansate cu vehicule electrice, pentru a reduce poluarea cu CO2. Aceste vehicule sunt inmatriculate si folosite in diferite tari apartinand UE, avand utilizare conform unor reguli precise pe drumurile publice, cum ar fi limitarea vitezei la maximum 25 km/h. Tari europene precum Austria, Slovacia, Germania, Malta, Slovenia, Croatia, Polonia, Olanda au gasit solutia legislativa proprie pentru punerea in circulatie a acestor vehicule, chiar sub denumirea de «vehicul lent», reusind astfel sa reduca poluarea, datorita faptului ca pentru distantele scurte se utilizeaza acest tip de vehicule”, a declarat deputatul Attila-Zoltán Cseke.

Sursa foto: Image by Christian Bueltemann from Pixabay


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Peugeot si Citroen recheama in service 1.900 de unitati in Romania