Academicieni, scriitori, jurnaliști și alți reprezentanți ai societății civile ruse au lansat o rară „scrisoare deschisă” către președintele Vladimir Putin în care „condamnă categoric acțiunilor militare ale Federației Ruse în Ucraina”, notează CNN.

Scrisoarea este semnată de 1.200 de studenți, profesori și angajați ai Institutului de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova (MGIMO), cea mai prestigioasă Universitate din Capitala Rusiei, afiliată la Ministerul Afacerilor Externe.

"Considerăm că este inacceptabil din punct de vedere moral să rămânem pe margine și să păstrăm tăcerea atunci când oamenii mor într-un stat vecin. Ei mor din vina celor care au preferat armele în locul diplomației pașnice", se spune în scrisoare.

Poliția din Sankt Petersburg a arestat miercuri cel puțin 350 de protestatari anti-război, ridicând numărul total de protestatari reținuți sau arestați la 7.624 de la începutul invaziei, potrivit unei organizații independente care urmărește încălcările drepturilor omului în Rusia.

Sursa foto: Shutterstock / Alexander Chizhenok

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri