Forţele ruse se pregătesc să bombardeze oraşul Odessa, a declarat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Declaraţia şefului statului ucrainean vine după ce Serviciul de stat pentru comunicaţii speciale şi protecţia informaţiilor a informat că forţele ruse au continuat atacurile asupra localităţilor Irpin, Hostomel, Makariv, în regiunea Kiev.

În regiunea Jitomir, care rămâne cel mai fierbinte punct, un atac aerian în Korosten a distrus zece case, a ucis o persoană şi a rănit cinci, inclusiv un copil. Cinci copii au fost salvaţi din subsolul unui garaj în flăcări, potrivit serviciului citat, scrie Agerpres.ro.

Sursa Video: Volodimir Zelenski/ Facebook

La nord de regiunea Kiev, la Cernobîl, au avut loc lupte la periferie, unde trupele ruseşti încearcă să avanseze în direcţia capitalei.

În sud-est, Mariupol rămâne "sub asediu", la fel ca şi Volnovaha, unde aproximativ 400 de persoane au putut fi evacuate sâmbătă, în pofida zădărnicirii operaţiunilor de evacuare în ambele localităţi de atacuri pe care ambele părţi se acuză reciproc că le-ar fi comis. ''Încercările de evacuare vor continua şi astăzi', a precizat aceeaşi sursă.

Vezi și: LIVE UPDATE | Ziua 11 de război: Cele mai importante evenimente (wall-street.ro)

Consilierul municipal al oraşului Mariupol, Vadim Boicenko, a declarat că oraşul a rămas în continuare fără apă şi electricitate, iar cei 400.000 de locuitori sunt blocaţi şi nu au cum să plece.

Eduard Basurin, purtătorul de cuvânt al miliţiei pro-ruse a autoproclamatei republici populare Doneţk, a declarat că vor fi deschise coridoare umanitare pentru plecarea civililor din Mariupol şi Volnovaha.

Separatiştii au afirmat că au eliminat câteva zeci de civili. În regiunea Mikolaiv (Nikolaiev), în sud, au avut loc bombardamente în timpul nopţii. Trei obuze au fost trase în curţile unor case particulare. În urma atacurilor asupra satului Radisni Sad au existat victime. De asemenea, au fost bombardate cu rachete şi alte sate din zonă, dar, în general, situaţia este sub control, potrivit sursei.

Sursa foto: Володимир Зеленський/ Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri