Ministerul de Externe al Rusiei a comunicat că furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană pentru Ucraina, aşa cum a solicitat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, ar fi un factor destabilizator, care nu ar aduce pacea, transmite Reuters.

Într-un discurs prin videoconferinţă în faţa Congresului SUA, Zelenski le-a cerut parlamentarilor americani să facă mai mult pentru a apăra Ucraina de agresiunea Rusiei şi a insistat din nou asupra impunerii unei zone de interdicţie a zborurilor în spaţiul aerian al ţării sale, conform Agerpres.ro.

Duminică, premierul slovac Eduard Heger anunţase că NATO ar putea discuta trimiterea din ţara sa în Ucraina a sistemului de apărare antiaeriană S-300, de fabricaţie sovietică.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a declarat, într-o conferinţă de presă, că livrările de astfel de sisteme "categoric nu ar aduce pacea în Ucraina", iar "pe termen lung, ar putea avea consecinţe mult mai periculoase".

Statele Unite şi aliaţii lor doresc să evite antrenarea NATO în conflictul ucrainean, însă au furnizat ajutoare militare Ucrainei după invadarea acestei ţări de către Rusia, în 24 februarie.

Moscova numeşte invazia în Ucraina "operaţiune specială" pentru distrugerea capacităţilor militare şi arestarea celor pe care îi consideră naţionalişti periculoşi.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri