Disidentul rus Aleksei Navalnîi, cea mai importantă voce a opoziţiei ruse împotriva Kremlinului, a fost recunoscut vinovat într-un alt caz, de această dată de escrocherie, pentru care riscă încă 13 ani de închisoare.

UPDATE 14:39 - Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare, urmând să execute noua condamnare într-o colonie penitenciară de maximă securitate, transmite Agerpres.

"Navalnîi a comis o înşelăciune sau furtul bunurilor altora de către un grup organizat", a declarat Margarita Kotova, în cursul pronunţării hotărârii judecătoreşti de un tribunal care s-a deplasat la sediul închisorii din Pokrov, unde se află încarcerat disidentul de aproximativ un an, notează Reuters, citată de Agerpres.

Procurorii ruşi încearcă să-l transfere pe Navalnîi într-un penitenciar de securitate maximă pentru încă 13 ani de închisoare pentru escrocherie şi sfidare a instanţei.

Navalnîi, care a fost încarcerat în ianuarie 2020, imediat la sosirea sa la Moscova din Germania, unde primise îngrijiri timp de cinci luni după ce fusese otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok în Siberia, ispăşeşte în prezent o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare într-un penitenciar la est de Moscova pentru încălcarea condiţiilor eliberării condiţionate într-un caz despre care atât el, cât şi opoziţia rusă susţine că a fost montat de Kremlin.

Procuratura consideră drept escrocherie colectarea de donaţii în conturile Fundaţiei de luptă împotriva corupţiei (FBK), înfiinţată de Navalnîi (care a fost calificată de autorităţile ruse drept extremistă şi interzisă anul trecut) şi în conturile personale ale unor asociaţi ai lui Navalnîi, împotriva cărora au fost deschise de asemenea dosare penale, dar care se află în prezent în străinătate, notează Radio Svoboda pe pagina sa web.

Sursa foto: Facebook / Alexey Navalny Supporters United

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri