Banca Centrală a Rusiei a susținut că tranzacţiile pe unele pieţe de valori vor fi reluat după o pauză de aproape o lună, 33 de valori mobiliare urmând să fie tranzacţionate la Bursa de la Moscova pentru o perioadă limitată de timp, fiind interzisă vânzarea în lipsă (short selling).

Tranzacţionarea acţiunilor principalelor companii, inclusiv băncile de stat Sberbank şi VTB şi giganţii din energie Rosneft şi Gazprom, va avea loc în intervalul 06:50 - 11:00 GMT, a informat Banca Centrală a Rusiei, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și: Măsuri extreme luate de Rusia pentru a împiedica scufundarea economiei

Autorităţile ruse au refuzat până acum să redeschidă Bursa de la Moscova, de teama unui cataclism bursier în urma sancţiunilor occidentale fără precedent impuse economiei ruse. De la lansarea ofensivei ruseşti în Ucraina, la 24 februarie, rubla rusească s-a prăbuşit la un minim istoric în raport cu dolarul american. În replică la sancţiunile occidentale, Banca Centrală a Rusiei a dublat dobânda de bază până la 20%.

Citește și: Încă o lovitură grea pentru Rusia. Marile agenții declară Bursa din Moscova ca fiind ”neinvestibilă”

Ultima dată când au avut tranzacţii la Bursa de la Moscova a fost pe 25 februarie.

Luni au fost reluate tranzacţiile cu titluri de stat emise de Guvernul rus (OFZ).

Tranzacţiile pe piaţa derivatelor cu contracte la Bursa de la Moscova şi tranzacţionarea acţiunilor individuale, incluse în indicele Bursei de la Moscova, vor avea loc în intervalul 07:00 - 11:00 GMT.

Guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a spus anterior că instituţia pe care o conduce va achiziţiona obligaţiuni guvernamentale pentru a limita volatilitatea de pe piaţa obligaţiunilor.

Pe pieţele financiare au existat îngrijorări că Rusia va intra în incapacitate de plată cu privire la datoriile sale, dar săptămâna trecută a achitat în ultimul moment o tranşă de 117 milioane de dolari pentru două emisiuni de obligaţiuni denominate în dolari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri