Forţele militare ruse intenţionează să îşi menţină prezenţa în estul şi sudul Ucrainei, apreciază Statul Major ucrainean într-un material informativ.

Generalii ucraineni se referă la încercările Rusiei de a crea o administraţie în regiunile ocupate Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, unde se aşteaptă ca luptele să continue, arată Agerpres.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, avertizase deja că Rusia are în vedere organizarea unui pseudo-referendum în regiunea Herson din sud, pentru formarea unei "republici populare" similare celor din Donbas, în est.

Conducerea armatei ucrainene a precizat că unităţile ruse nu au mai reuşit să câştige teren. Ruşii continuă bombardamentele la Harkov, în est, însă nu au reuşit o încercare de străpungere în apropiere de Izium. Nu a avut succes nici încercarea forţelor ruse de a avansa în regiunea Nikolaev din sud, iar în nord, unele unităţi invadatoare chiar s-au retras.

Moscova anunţase că se vor reduce atacurile asupra Kievului şi "operaţiunea militară" se va concentra pe ofensiva din Donbas.

Zeleenski rămâne rezervat

Zelenski a reacţionat cu un optimism rezervat: "Sunt sigur că este foarte plăcut pentru fiecare dintre voi să citească ştirile şi să afle că oraşele noastre ucrainene sunt eliberate treptat de sub forţele de ocupaţie". În acelaşi mesaj video, el a avertizat însă că nu este momentul pentru relaxare. "Cu toţii ne dorim victoria. Dar vor mai fi lupte. Ne aşteaptă un drum greu în continuare pentru a obţine tot ce încercăm", a adăugat el.

Volodimir ZelenskiSursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Comandamentul militar ucrainean a afirmat că situaţia la Kiev este "oarecum mai uşoară". Generalul Mikola Jirnov a adăugat într-un comunicat că luptele continuă la periferia capitalei. El a insistat că infrastructura civilă este în curs de refacere şi că ziua a fost calmă. Soldaţii ucraineni şi serviciile de intervenţie "curăţă şi deminează zonele eliberate".

În ciuda progreselor, Jirnov a făcut apel la kieveni să fie atenţi la alarmele de atacuri aeriene şi precauţi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri