Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, aflat în România, a declarat că 21 de companii aeriene sunt trecute pe lista neagră a siguranței aeriene.

”21 de companii au fost introduse pe lista neagră a siguranței aeriene. Mă refer la companii, nu la destinații”, a precizat Vălean.

Aceasta a explicat faptul că, odată ce Rusia a fost izolată din punct de vedere al transporturilor, practic, toate companiile aeriene sunt introduse pe această listă.

În plus, aceasta a precizat și că companiile de transport feroviar vor fi vizate de sancțiuni din cauza războiului din Ucraina.

Adina Vălean, în România: Fondurile europene trebuie redirecționate în transporturi

Adina Vălean a menţionat că anul acesta este "Anul european al tineretului", iar printre proiectele CE începute deja se află legătura între trenuri şi tineri.

"Proiecte pe care le-am făcut şi la Bruxelles şi sper să le aducem şi în România privind tinerii şi calea ferată. Reprezintă un moment de dezbatere în societate, un moment bun, pentru că România are acum acces la foarte multe fonduri europene, foarte multe instrumente financiare şi decizia autorităţilor din România, decizia Guvernului a fost ca o foarte bună parte din aceste fonduri să meargă către infrastructura de transport, în primul rând feroviar şi rutier. Vă mulţumesc pentru acest lucru, domnule prim-ministru. Noi suntem alături de dumneavoastră şi de cetăţenii României pentru a facilita absorbţia acestor fonduri. Sperăm ca într-un viitor cât mai scurt infrastructura din România să facă un salt calitativ important", a spus oficialul european.

Vizita Adinei Vălean, comisarul european pentru transporturi, a început cu participarea, alături de premierul Nicolae Ciucă, la Conferinţa privind Viitorul Europei (CoFE), eveniment organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Agenda vizitei cuprinde o întâlnire cu ONG-uri, voluntari şi reprezentanţi ai CFR, în Gara de Nord, întâlniri cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, vice-premierul Sorin Grindeanu. Pe 12 aprilie, comisarul european, va participa la o video-conferinţă trilaterală cu miniştrii transporturilor din România, Ucraina şi Moldova.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri