Compania aeriană de stat Air Serbia va continua zborurile cu destinaţia Rusia deoarece este vorba de "o chestiune de principiu", chiar dacă frecventele ameninţări cu bombă fac această rută neprofitabilă, a declarat luni preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, potrivit Agerpres.

Aproape fiecare zbor cu destinaţia Rusia a primit ameninţări anonime, după ce majoritatea Europei şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile ruseşti, ceea ce provoacă întârzieri sau obligă avionul să revină pe aeroportul de plecare pentru controale de securitate, a declarat Aleksandar Vucic.

Serbia este una dintre cele câteva ţări europene care nu s-au alăturat sancţiunilor internaţionale impuse aliatului său tradiţional Rusia, din cauza invadării Ucrainei, iar compania aeriană de stat Air Serbia continuă să zboare spre Moscova şi Sankt Petersburg.

Citește și:România preia dirijarea a peste 300 de avioane - cerul Ucrainei, eliberat de zboruri comerciale

La începutul lunii martie, Air Serbia şi-a dublat zborurile spre destinaţii din Rusia, ca urmare a cererii crescute apărute după blocada impusă de companiile aeriene occidentale, însă ulterior a revenit la programul de zboruri anterior izbucnirii războiului, ca urmare a criticilor internaţionale. Atunci Aleksandar Vucic s-a plâns că transportatorii aerieni din Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Qatar, care continuă să zboare spre Rusia, nu au fost supuşi aceloraşi examinări ca şi Air Serbia.

Serbia este ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană şi a condamnat atacarea Ucrainei de către Rusia. Cu toate acestea, Belgradul nu s-a alăturat sancţiunilor impuse Moscovei de blocul comunitar.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri