Situația devine tot mai agitată în republica separatistă Transnistreană, după un atac asupra Serviciului de Securitate de la Tiraspol urmând acum scoaterea din funcțiune a două turnuri de comunicație. Concomitent, cozi de mașini au fost observate așteptând la granița cu Republica Moldova, însă majoritatea ar fi persoane din Moldova care se întorc acasă după sărăbătorile pascale.

Două explozii au avut loc astăzi dimineaţă în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, unde două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune au fost aruncate în aer, informează Radio Chişinău, Deschide.md şi Reuters, citate de Agerpres.

În urma exploziilor au fost scoase din funcţiune două antene, care retransmiteau posturi de radio din Federaţia Rusă, scrie aşa-zisul minister de interne de la Tiraspol, potrivit Radio Chişinău.

Totodată, cel mai probabil ca urmare a acestor evenimente, publicația timpul.md informează că la granița dintre statul separatist și Republica Moldova s-au format cozi mari de mașini, la toate punctele de pe tronsonul liniei administrative. Surse din regiune spun că majoritatea persoanelor aflate la cozi ar fi din moldoveni care se întorc acasă după sărăbătorile pascale, traficul fiind îngreunat și de controalele autorităților.

Reamintim faptul că aceste evenimente survin după atacul inițial desfășurat asupra Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB).

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova (ACC) a venit cu o reacție după ce în spațiul public au apărut informații precum că spațiul aerian al Republicii Moldova ar fi ocolit pe o rază de circa 100 km. Astfel, ACC precizează că după începerea operațiunilor militare pe teritoriul Ucrainei, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis.

Sursa foto: Ministerul afacerilor interne al Transnistriei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri