Serghei Markov, fost consilier personal al președintelui rus, a lansat în spațiul public un scenariu privind Moldova și Transnistria.

Markov a scris luni seară pe Facebook, după presupusul atentat terorist asupra Serviciului de Securitate de la Tiraspol: ”Transnistria va fi atacată în viitorul apropiat. Armata română este desfășurată deja în Moldova și își mărește constant efectivele. În curând va avea loc o provocare militară, urmată de un atac. România, cu susținerea NATO și cu ajutorul armatei ucrainene, plănuiește să pună mâna pe Transnistria și să declanșeze o represiune politică împotriva susținătorilor Rusiei. După operațiunea militară, România plănuiește anexarea [”anschluss”, în original, aluzie la anexarea Austriei de către Germania nazistă - n. red.] Moldovei”.

România, cu susținerea NATO și cu ajutorul armatei ucrainene, plănuiește să pună mâna pe Transnistria și să declanșeze o represiune politică împotriva susținătorilor Rusiei.

Serghei Markov, fost consilier al lui Putin

Citește și: General rus: Vom face un culoar până în Transnistria, unde populația de limbă rusă e oprimată

Marți, într-o postare legată de vizita secretarului-general al ONU la Moscova, Markov a menționat și că ”trebuie discutată invazia absolut inadmisibilă a trupelor românești în Moldova și Transnistria”.

Transnistria după Asybaris

Ulterior, fostul consilier al lui Putin a vorbit despre ”organizarea unui atac terorist de către forțele speciale românești”. Acestea, spune Markov, sunt îmbrăcate în uniformele armatei moldovenești și sunt gata să invadeze Transnistria”, cu ajutorul ucrainenilor și sub ”comanda supremă a SUA”.

”Invazia ar putea începe azi”, conchide Markov.

Cine este Serghei Markov

Doctor în științe politice și profesor universitar, Serghei Markov a început ca ajustor într-o uzină comunistă, apoi a ajuns militar într-o unitate KGB. A studiat în anii '90 în Statele Unite, la întoarcerea în țară devenind jurnalist și apropiindu-se de cercurile lui Putin. A devenit chiar consilierul personal al acestuia în 2012. A făcut parte din Duma de Stat, din Camera Civică și din ”Comisia Prezidențială pentru a împiedica eforturile de falsificare a istorie în detrimentul Rusiei”, dar a condus și agenția oficială de turism. De asemenea, Markov a fost implicat în alegerile din Ucraina din 2004, ulterior fiind expulzat din aceasta țară. În plus, este acuzat că a pus la cale atacurile cibernetice asupra Estoniei din 2007.

În prezent, Serghei Markov este un invitat constant al emisiunilor TV pe teme de politică. Într-un interviu recent pentru Sky News, a declarat că invadarea Ucrainei este de fapt o ”eliberare” a acesteia de sub conducerea unui guvern opresiv, controlat de Statele Unite și care punea la cale un atac împotriva Rusiei.

Teoria sa privind invazia românească pare însă să fi fost preluată de la Igor Strelkov/Girkin, fostul spion rus care a ajuns șef al milițiilor din Crimeea și apoi din Donețk și care a postat în ultimele zile pe VK dezvăluiri de la ”surse proprii” privind invazia românească.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri