Grupul rus Gazprom îşi va suspenda livrările de gaze către Bulgaria începând cu 27 aprilie, a anunţat guvernul de la Sofia, invocând refuzul său de a respecta noile cerinţe ale furnizorului.

"Astăzi, Bulgargas EAD a primit notificarea că livrările de la Gazprom Export vor fi suspendate începând cu 27 aprilie 2022", a indicat Ministerul Economiei într-un comunicat, în contextul în care această ţară din Peninsula Balcanică este puternic dependentă de gazele ruseşti, scrie Agerpres.ro.

Și livrările de gaze rusești către Polonia au fost oprite, potrivit presei locale din Polonia, informațiile fiind confirmate și de oficialii țării.

PGNiG SA, care cumpără gaz de la Gazprom în baza unui contract pe termen lung, care expiră anul acesta, a refuzat să comenteze, scrie CNBC.

Fluxurile de gaz prin conducta Yamal-Europe din Belarus până în Polonia au fost la zero kilowați oră (kWh) la ora 16:00.

Polonia a declarat în repetate rânduri că nu va fi de acord cu cererea Rusiei de a plăti în ruble gazul pe care îl cumpără de la Gazprom, conform noilor reguli anunțate de Rusia luna trecută.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri