Presa din Rusia susține în mod eronat că România este vinovată pentru escaladările din Transnistria și că țara noastră este cea mai interesată de destabilizare acestei regiuni din Republica Moldova. Acesta ar fi și motivul pentru care România ar fi prima țintă a unor lovituri de rachetă Kalibr.

Concret, cotidianul rus Pravda susține în mod fals că Ucraina oferă prilejul perfect României pentru a se uni cu Republica Moldova. Oficialii de la Tiraspol arată că bombardamentele de la începutul săptămânii ce au avut drept țintă clădirea Ministerului Securității Statului din Transnistria, au fost lansate din Ucraina, după cum mai transmit jurnaliștii din Rusia. Tot ei precizează că nu există niciun motiv ca Moscova să creeze tensiune în regiune pro-rusă din Republica Moldova, notează adevarul.ro.

Important de precizat este faptul că Rusia dispune de un efectiv de 1.500 de soldați în Transnistria, care sunt numiți, în mod simbolic, forțe de „menținere a păcii”. Regiunea de la est de Nistru are o miză strategică importantă în războiul declanșat de Rusia în Ucraina și asta pentru că în Transnistria se pot regrupa soldații ruși care luptă în război.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Rusia preciează că Moscova ar putea efectua lovituri militare asupra unor ţinte de pe teritoriul mai multor state NATO care livrează arme regimului de la Kiev, pentru a le perturba logistica militară, mai consemnează sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri