Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a transmis omologului său rus Vladimir Putin că este dispus să ia iniţiativa" pentru a pune capăt războiului în Ucraina, în a doua zi după un schimb de deţinuţi între Washington şi Moscova pe teritoriul turc.

În cursul unei convorbiri telefonice, şeful statului turc s-a declarat "pregătit să ia iniţiativa pentru a pune capăt războiului între Rusia şi Ucraina şi să servească drept mediator pe calea păcii", a precizat preşedinţia turcă într-un comunicat, scrie Agerpres.ro.

Preşedintele Erdogan "şi-a exprimat voinţa de stabili o pace durabilă în regiune cât mai curând posibil accentuând în acest sens elanul luat în timpul negocierilor de la Istanbul", potrivit documentului.

Preşedinţia turcă a adăugat că Putin i-a "mulţumit" lui Erdogan pentru schimbul de prizonieri între Washington şi Moscova, care "a avut loc în Turcia sub coordonarea şi supervizarea" serviciilor de informaţii turce (MIT).

Fostul puşcaş marin Trevor Reed, condamnat la nouă ani închisoare în Rusia pentru violenţe, fusese schimbat pentru Konstantin Iaroşenko, pilot rus încarcerat în SUA din 2010.

Membră a NATO şi aliată a Ucrainei, Turcia se străduieşte de la începutul războiului în Ucraina să faciliteze o mediere între Moscova şi Kiev şi a refuzat până în prezent să se alăture sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, având grijă să păstreze o linie de comunicare deschisă cu Kremlinul.

Turcia a găzduit astfel de două ori negocieri directe între cele două părţi, pe 10 martie la nivel ministerial la Antalya (sud) şi pe 29 martie, la Istanbul. Şeful statului turc a afirmat în mai multe rânduri că vrea să găzduiască la Istanbul o întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri