Un pilot de luptă cunoscut sub numele de Fantoma de la Kiev a murit într-o luptă aeriană după ce ar fi doborât peste 40 de avioane rusești.

Maiorul Stepan Tarabalka, în vârstă de 29 de ani, a fost ucis când se afla în misiune în MiG-29. Aeronava cu care zbura a fost doborâtă pe 13 martie, în timp ce lupta cu forțele inamice, descrise ca fiind „covârșitoare”, potrivit rapoartelor locale. Decesul său a fost făcut cunoscut abia acum, de către The Times. Surse ucrainene au confirmat publicației identitatea pilotului de vânătoare și moartea acestuia.

Casca și ochelarii săi din misiune vor fi puse în vânzare, cel mai probabil în cadrul unei licitații de la Londra.

Tarabalka „a mers în rai” în timpul unei bătălii aeriene cu forțele copleșitoare ale invadatorilor ruși.

Ministerul Apărării din Ucraina

Pilotul, supranumit Fantoma din Kiev, a devenit faimos după ce guvernul ucrainean a postat pe Twitter un videoclip care arată reacția unui artist despre pilot, care susține că a doborât șase avioane rusești, în războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Pe 20 martie, președintele Volodimir Zelenski i-a acordat postm medalia de vârf a țării pentru vitejie în luptă, Ordinul Steaua de Aur și titlul de Erou al Ucrainei, scrie kyivpost.com.

Sursa foto: captură video / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri