Villa Carpena, aflată într-un district din orașul Forlì, situat în nordul Italiei, găzduiește câteva dintre obiectele personale ale dictatorului Benito Mussolini, printre care o uniformă, o motoicletă și o oglindă pentru dormitor. Toate acestea vin aparent cu un cost, însă, din moment ce operatorul acestei clădiri pretinde că fantoma dictoatorului ar bântui încăperile.

"Locul este însuflețit de prezența lor", a declarat Domenico Morosini, administratorul vilei Carpena, referindu-se atât la Benito Mussolini cât și la soția dictatorului, Donna Rachele, transmite CNN.

Acesta a povestit de altfel, conform aceleiași surse, că, după ce a cumpărat o uniformă de a lui Mussolini la o licitație în Statele Unite și a adus-o în interiorul vilei, așezând-o pe patul unde dormeau soții Mussolini, un medium aflat în acea zi chiar acolo a început să se simtă rău, spunând că "este aici" (Benito Mussolini, n.r.).

Apoi, la scurt timp după aceea, a arătat Domenico Morosini, o umbră întunecată ce semăna cu chipul dictatorului a apărut pe oglinda aflată în dormitor, ce aparținuse acestuia.

Turiștii care vizitează vila sunt invitați, de altfel, să privească umbra la care face referire Domenico Morosini, ce pare să aibă trăsăturile distincte ale dictatorului italian, conform publicației citate.

"Simt că ne respectă. Nu ne este frică, dar nu vrem să deranjăm aceste spirite, astfel că eu evit să intru în vilă în timpul nopții", a mai explicat administratorul vilei.

Tot în Villa Carpena, cunoscută și drept "Casa amintirilor", mai sunt expuse și alte obiecte personale ale lui Benito Mussolini, cum ar fi pălării, candelabre, tablouri, dar și modele vechi de scutere și mașini folosite de familie.

Sursa foto: Shutterstock / Tinxi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri