Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a amenințat din nou că armata rusă va considera transporturile de arme ale NATO în Ucraina ca "ţinte" ce trebuie distruse, în timp ce un submarin rusesc din Marea Neagră a tras rachete de croazieră asupra unor obiective din Ucraina.

"Statele Unite şi aliaţii lor din NATO continuă să pompeze arme în Ucraina", a declarat Şoigu la o conferinţă a oficialilor din Ministerul Apărării, în cea de-a 70-a zi a ceea ce Rusia numeşte ''operaţiune militară specială'' în Ucraina, a scris Reuters, preluată de Agerpres.

"Considerăm orice transport al Alianţei Nord-Atlantice sosind pe teritoriul ţării cu arme sau materiale destinate armatei ucrainene ca ţinte ce trebuie distruse", a adăugat el, în contextul în care livrările de armament către Ucraina au crescut în ultimele săptămâni.

Şoigu a mai spus că combatanţii ucraineni care s-au ascuns în combinatul metalurgic Azovstal din Mariupol sunt ţinuţi sub o blocadă sigură după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat ca zona să fie închisă ermetic. Pe de altă parte, Kremlinul a dezminţit că forţele ruse au lansat un asalt asupra oţelăriei Azovstal, ultima redută controlată de forţele ucrainene în oraşul-port din sudul Ucrainei.

''Ordinul a fost dat (la 21 aprilie) în mod public de comandantul-şef (Vladimir Putin) de a anula orice asalt. Nu are loc un asalt'' în acest moment, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a susţinut că forţele Moscovei asediază oţelăria şi nu intervin decât pentru ''a zădărnici foarte rapid tentativele'' combatanţilor ucraineni de a-şi recupera ''poziţiile de tir''.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat mai devreme că a dezactivat şase gări din Ucraina folosite pentru a livra forţelor ucrainene arme de fabricaţie occidentală în estul ţării prin bombardarea surselor lor de alimentare.

Nu a fost posibil să se verifice independent informaţia, şi nu s-a precizat ce fel de arme de fabricaţie occidentală au fost furnizate forţelor ucrainene prin acele gări. Nu a existat imediat o reacţie din partea Kievului.

Şeful Statului Major Valeri Gherasimov a fost văzut alături de Şoigu în timpul întâlnirii oficialilor apărării. Luni, Statele Unite au declarat că ele cred că Gherasimov a vizitat regiunea Donbas din estul Ucrainei săptămâna trecută, dar nu au putut confirma relatările din presă că el a fost rănit în timpul luptelor.

Totodată, un submarin rusesc din Marea Neagră a tras două rachete de croazieră Kalibr asupra unor ţinte din Ucraina, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Moscova, citat de Reuters.

Ministerul Apărării a publicat imagini video ale lansării rachetelor de croazieră din Marea Neagră, declarând că ele au lovit ţinte terestre nespecificate din Ucraina.

Rusia a anunţat anterior că a lansat atacuri similare de pe un submarin la 29 aprilie.

"Echipajul submarinului Flotei Mării Negre a lansat două rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră către ţinte la sol desemnate de pe teritoriul Ucrainei", a precizat ministerul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri