Un comandant ucrainean care se numără printre combatanţii aflaţi sub asediul forţelor ruse în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, oraş-port la Marea Azov, a adresat un apel direct miliardarului american Elon Musk, ca aceasta să intervină pentru a-i salva.

"Oamenii spun că dumneavoastră veniţi de pe altă planetă pentru a-i învăţa pe oameni să creadă în imposibil. (...) În locul unde trăiesc eu, este aproape imposibil să supravieţuieşti", a scris pe Twitter Serghei Volîna, comandant al Brigadei 36 de puşcaşi marini din Mariupol, scrie Agerpres.ro.

"Ajutaţi-ne să plecăm din Azovstal într-o altă ţară. Dacă nu tu, atunci cine? Daţi-ne o pistă", a continuat el, precizând că şi-a creat un cont de Twitter special pentru a intra în contact cu cel mai bogat om din lume, care încearcă să cumpere această reţea socială pentru 44 miliarde de dolari.

Militarul a cerut "fiecărei persoane de pe planeta Pământ" să ajute pentru ca Elon Musk să fie la curent cu apelul său.

Kievul a anunţat săptămâna aceasta că peste o mie de soldaţi, dintre care mulţi răniţi, se află în continuare în combinatul siderurgic unde se află un labirint subteran de mari dimensiuni ce datează din epoca sovietică. Acesta este singurul bastion de rezistenţă al oraşului-port strategic Mariupol, controlat deja, exceptând combinatul, de ruşi.

Femei, copii şi persoane în vârstă au fost evacuate în cadrul unei misiuni umanitare coordonată de Naţiunile Unite şi de Crucea Roşie (CICR).

Elon Musk are 92 de milioane de abonaţi pe Twitter, dintre care tot mai mulţi utilizatori din Ucraina, pentru a fi informaţi şi a găsi ajutor.

Excentricul miliardar l-a provocat la mijlocul lui martie pe preşedintele rus Vladimir Putin la o "luptă unu la unu", având drept miză Ucraina.

O încărcătură cu terminale de servicii de internet prin satelit Starlink din partea lui Elon Musk a sosit la începutul lui martie în Ucraina, pentru a ajuta să fie conectate la internet zone lovite de atacuri ale armatei ruse, care a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri