Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a acuzat Uniunea Europeană că s-a transformat într-un „actor agresiv şi belicos” şi şi-a exprimat îndoielile că dorinţa Ucrainei de a se alătura blocului comunitar ar fi „inofensivă”, scrie Agerpres care citează EFE.

"De la a fi o platformă constructivă, conform ideii cu care a fost creată, UE s-a transformat într-un actor agresiv şi belicos, care îşi declară deja ambiţiile care merg cu mult dincolo de frontierele continentului european", a susţinut şeful diplomaţiei ruse.

Cât despre intenţia Ucrainei de a adera la UE, Lavrov a apreciat că este vorba despre o chestiune bilaterală, deşi a atras atenţia că "există îndoieli serioase în privinţa caracterului inofensiv al acestei dorinţe a Kievului".

Potrivit şefului diplomaţiei ruse, Uniunea Europeană încearcă să urmeze paşii NATO, "ceea ce confirmă tendinţa potrivit căreia fuzionează cu Alianţa Nord-Atlantică şi că, în fapt, va juca rolul de apendice" al NATO.

Potrivit AFP, Lavrov a denunţat şi declaraţiile preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care s-a deplasat în India, la sfârşitul lunii aprilie, în cadrul unei vizite menite să consolideze legăturile strategice cu această ţară care îşi afişează neutralitatea în conflictul dintre Rusia şi Ucraina.

"Chestiunea războiului (în Ucraina) nu va determina doar viitorul Europei, ci va afecta profund şi regiunea Indo-Pacificului", declarase ea.

Moscova consideră NATO, vechiul său inamic din perioada Războiului Rece, drept o ameninţare existenţială şi a încercat să-şi justifice ofensiva în Ucraina invocând ambiţiile atlantiste ale Kievului şi sprijinul politic şi militar occidental acordat acestui vecin al Rusiei, scrie AFP.

Lavrov participă în Tadjikistan la reuniunea miniştrilor de externe ai Comunităţii Statelor Independente.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri