Shanghai plănuieşte să permită redeschiderea majorităţii activităţilor comerciale şi revenirea la o viaţă normală începând cu 1 iunie, a anunţat un oficial municipal, care a declarat că 15 dintre cele 16 districte ale metropolei au eliminat cazurile din afara zonelor de carantină.

Viceprimarul Zong Ming a comunicat, cu prilejul unei conferinţe zilnice de presă, cel mai clar calendar până la această dată pentru revenirea la o viaţă normală a celor 25 de milioane de locuitori ai oraşului, afectaţi de peste şase săptămâni de lockdown-uri, precum şi de comunicările inconsistente referitoare la momentul când îşi vor putea relua activităţile zilnice, scrie Agerpres.ro.

Oficialii din Shanghai au declarat epidemia din oraş ca fiind sub control, dar au afirmat totodată că obiectivul lor până pe 21 mai va fi acela de a preveni o revenire a infectărilor, ceea ce înseamnă că multe restricţii vor rămâne în vigoare.

Eliminarea cazurilor în afara zonelor de carantină este o condiţie esenţială pentru reluarea vieţii normale în cadrul strategiei stricte ''zero-COVID'' aplicată de China.

Municipalitatea intenţionează că sporească numărul curselor aeriene interne şi al serviciilor feroviare, iar din 16 mai va începe redeschiderea supermarketurilor, magazinelor alimentare şi a farmaciilor.

Lockdown-ul instituit în Shanghai, alături de măsuri anti-COVID-19 în numeroase alte oraşe chineze, au afectat cea de-a doua mare putere economică la nivel mondial şi au perturbat lanţurile de aprovizionare globale.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri