Trupa ucraineană care a câștigat concursul Eurovision de anul acesta și-a vândut trofeul pentru 900.000 de dolari. Banii vor fi folosiți pentru a cumpăra drone care să ajute țara natală să lupte împotriva invaziei ruse, scrie New York Post.

Kalush Orchestra, trupa de rap-folk care a câștigat competiția din 14 mai cu piesa „Stefania”, a vândut trofeul ce reprezintă un microfonul de cristal către WhiteBit, o bursă de criptomonede din Estonia.

Trupa a anunțat pe pagina sa de Facebook că a vândut trofeul la licitație.

„Vă apreciem pe toți cei care ați donat la această licitație și mulțumim în special echipei Whitebit care a achiziționat trofeul pentru 900.000 dolari și care acum sunt proprietarii de drept ai trofeului nostru”, au scris ucrainenii.

Fondurile strânse vor fi folosite pentru achiziționarea unui sistem aerian fără pilot PD-2, care include trei avioane și o stație de control la sol.

Membrii trupei Kalush Orchestra au fost chemați să se întoarcă în Ucraina lor imediat după victoria lor.

Guvernul de la Kiev a ordonat tuturor bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să rămână în Ucraina în timpul conflictului cu Rusia. Formației i s-a permis totuși să plece pentru a concura la concursul de la Torino, Italia.

Sursa foto: Eurovision

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri