Meseria de influencer este tot mai greu de realizat în Rusia, iar motivul, deși banal, lovește chiar în epicentrul acestui fenomen. Concret, importurile de Botox au scăzut atât de mult în această țară încât implanturile cu binecunoscuta substanță pur și simplu nu se mai pot realiza.

Astfel, importurile de Botox au scăzut la 74.500 de unități în perioada ianuarie-martie a acestui an, de trei ori mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut, conform publicației Moscow Times, care citează date Kommersant.

"Cantitatea scăzută de Botox deja cauzează preocupări majore printre clinicile de profil", a declarat Yulia Franglova, cofondatoare a asociației de medicină estetică NAKEM.

De asemenea, clinica de sănătate privată Medsi din Rusia a declarat pentru Kommersant faptul că rezervele sale de Botox nu vor mai dura decât trei luni.

Efectele sunt cauzate de faptul că unul dintre principalii producători ai substanței, compania farmaceutică AbbVie, care asigura un sfert din importurile Rusiei de Botox, și-a suspendat operațiunile în Rusia.

Nu același lucru s-a întâmplat însă cu ceilalți doi producători Botox, compania franceză Ipsen și cea germană Merz, care au revenit asupra deciziei de a-și sista activitatea în Rusia, după ce inițial anunțaseră că vor face acest lucru.

Retail jobs

Având în vedere situația, clinicile de înfrumusețare din Rusia vor fi nevoite să apeleze la produsele anti-îmbătrânire produse pe plan local.

Sursa foto: Shutterstock / Anetlanda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri