AbbVie, companie biofarmaceutică globală bazată pe cercetare, a anunțat că a finalizat achiziția Allergan Plc. după primirea aprobării necesare de la toate autoritățile guvernamentale conform cerințelor tranzacției și acordului Înaltei Curți din Irlanda.

„Suntem încântați să atingem această etapă importantă pentru companie, pentru angajații și acționarii noștri, precum și pentru pacienții pe care îi deservim”, a spus Richard A. Gonzalez, președinte și director executiv, AbbVie.

„Noua companie AbbVie va fi un lider cu un portofoliu foarte divers în multe categorii terapeutice importante, cu active pe piață, dar și în curs de dezvoltare, iar forța noastră financiară ne va permite să investim în continuare în cercetare și inovație, pentru a răspunde nevoilor medicale neacoperite ale pacienților care se bazează pe noi. Sunt mândru de ambele organizații și aștept cu interes să identificăm noi oportunități”, mai spune Gonzales.

Întâmpinăm cu bucurie și mari așteptări acest nou capitol din istoria companiei noastre. Sunt încrezător că vom fi martorii unor progrese remarcabile în viitorul companiei AbbVie. Ne luăm angajamentul să contribuim la ridicarea standardelor de îngrijire pentru pacienții din România. Împreună cu noii noștri colegi, prin intermediul unui portofoliu diversificat și extins ce acoperă o gamă mai largă de arii terapeutice, vom continua să consolidăm misiunea AbbVie de a avea un impact remarcabil asupra vieții pacienților

Jorge Ruiz Benecke - Director General al AbbVie România

Citeste si:
AbbVie donează MS 4.000 de cutii dintr-un medicament folosit...
AbbVie România donează...

Poziționare bună pentru dezvoltare pe termen lung în arii terapeutice cheie

”Tranzacția extinde și diversifică semnificativ baza de venituri a AbbVie și complementează pozițiile actuale de lider în domeniul imunologiei, cu Humira®, Skyrizi TM și RinvoqTM, lansate recent, și în domeniul oncologiei hematologice cu Imbruvica®, comercializat în România de compania J&J, și Venclyxto®.”, se precizează într-un comunicat de presă.

Allergan oferă noi oportunități de dezvoltare în domeniul neurologiei, cu Botox® Therapeutics, Vraylar® și UbrelvyTM, precum și un business global în domeniul esteticii medicale, cu mărci de top precum Botox® și Juvederm®.

Portofoliul divers existent va duce actuala platformă de dezvoltare a AbbVie (excluzând Humira) la venituri totale de aproximativ 30 miliarde USD pentru anul 2020, cu venituri asociate de aproximativ 50 miliarde USD, apreciează reprezentanții companiei.

”De asemenea, această tranzacție generează un potențial mai bun de dezvoltare pe termen lung pentru AbbVie, dividende și investiții mai mari în inovație, în fiecare din ariile sale terapeutice. Compania anticipează rambursarea mai rapidă a împrumuturilor cu ajutorul fluxurilor crescute de numerar", se precizează în comunicatul de presă.

Citeste si:
Fuziune uriasa pe piata farmaceutica: AbbVie vrea sa cumpere Allergan
Fuziune uriasa pe piata...

În plus, ca urmare a finalizării tranzacției, Consiliul de Administrație al AbbVie l-a ales pe Thomas C. Freyman, vicepreședinte executiv și fost director financiar al Abbott, să se alăture conducerii AbbVie. Dl. Freyman a fost recent membru al Consiliului Director al Allergan.

În condițiile acordului tranzacției, acționarii Allergan vor primi 0,8660 acțiuni AbbVie și 120,30 USD în numerar pentru fiecare acțiune Allergan, în valoare totală de 193,23 USD pe acțiune Allergan (conform prețului de închidere al acțiunilor ordinare ale AbbVie, de 84,22 USD la 7 mai 2020). Acțiunile ordinare ale Allergan au încetat să mai fie tranzacționate la Bursa din New York de la momentul închiderii tranzacțiilor menționate.

Sursa foto: Shutterstock / Photography JB

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »



Citește și
Platformă gratuită de promovare a micilor afaceri, lansată de studenți români
Setari Cookie-uri