Ioann Kurmoyarov, un preot orotodox din Rusia care a făcut acuzații la adresa trupelor rusești aflate în Ucraina, spunând că vor merge direct în iad, a fost arestat în Sankt Petersburg ca urmare a declarațiilor sale.

Kurmoyarov nu este la prima "abatere" de acest gen, în luna martie acesta postând pe YouTube un material video intitulat "Cine va merge în iad și cine în rai?", transmite Business Insider, citând surse locale.

În acesta, însă, el a făcut și unele afirmații în sprijinul invaziei ruse în Ucraina, spunând totuși că ar fi trebuit făcută "la o scară mai mică".

Preotul a revenit însă asupra acestei idei, explicând faptul că cei care au pornit agresiunea nu au cum să ajungă în rai.

"Voi repeta: nu veți ajunge în rai. Dimpotrivă, veți ajunge în iad. Și va fi un iad pe care voi înșivă îl veți fi ales", a acuzat Kurmoyarov, într-un mesaj adresat aparent soldaților ruși.

"Din acest moment, pentru restul lumii veți fi agresorii care au atacat un vecin pașnic. Vecinul vostru nu v-a vrut acolo, iar el ar trebui să-și decidă propria soartă", a concluzionat acesta.

Este neclar pentru moment ce pedeapsă va primi Kurmoyarov, dar el ar putea fi încadrat la răspândirea de fake news la adresa armatei ruse, ca urmare a unei legi ce a fost adoptată după invazia rusă din februarie 2022 și care prevede 15 ani de închisoare pentru o astfel de faptă.

Discuția pe marginea iadului și a raiului pare să fie importantă în Rusia, recent Margarita Simonian, şefa postului de televiziune Russia Today, sugerând nici mai mult, nici mai puțin decât faptul că aceia care studiază în Occident vor merge direct în iad.

Sursa foto: YouTube / Parohia ortodoxă virtuală

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri