Gazda unei televiziuni de stat din Rusia a discutat despre posibilitatea ca războiul să se extindă și în afara Ucrainei, iar Margarita Simonian, jurnalistă și șefa Russia Today, a spus telespectatorilor că această varianta războiului nuclear ar fi una acceptabilă, pentru că „toți vom muri la un moment dat, oricum”.

Televiziunea rusă a discutat constant despre ideea de răspândire a războiului dincolo de Ucraina, promovând ideea unui război „inevitabil” împotriva „Europei și lumii”. Canalele ruse majore sunt cunoscute pentru retorica agresivă difuzată în încercarea de a justifica invadarea Ucrainei de către Rusia, scrie publicația Newsweek.

În emisiunea Seara cu Vladimir Soloviov, gazda Vladimir Soloviov, însoțit de Simonian, a declarat că pentru a împiedica alte țări să intervină în războiul Rusiei cu Ucraina, un război nuclear ar trebui să fie o o variantă de luat în calcul.

„Personal, cred că cea mai realistă cale este calea celui de-al Treilea Război Mondial, bazată pe cunoașterea noastră și a liderului nostru, Vladimir Vladimirovici Putin. Știind cum funcționează totul pe aici, este imposibil... nu există nicio șansă – să renunțăm”, a spus Simonian, conform The Daily Beast.

Simonian a continuat, spunând: „Scenariul în care totul se va încheia cu o lovitură nucleară este mai probabil decât cealaltă variantă. Acest lucru este spre groaza mea, pe de o parte, dar pe de altă parte înțeleg că asta este situația”.

Vladimir Solovivov a adăugat: „Dar noi vom merge în rai, în timp ce ei vor orăcăi, pur și simplu”. Simonian a conchis: „Toți vom muri la un moment dat, oricum”.

Președintele rus Vladimir Putin și alți oficiali ai Kremlinului au făcut constant declarații amenințătoare la adresa Alianței Nord-Atlantice (NATO). Într-un discurs recent, Putin a declarat că orice țară care încearcă să intervină și să creeze „amenințări inacceptabile pentru noi, care sunt de natură strategică”, vor primi un răspuns „fulgerător”, a scris France Presse.

Soloviov a discutat, de asemenea, despre livrările de artilerie occidentală efectuate în Ucraina în cadrul talk-show-ului și a întrebat: „Ce ne împiedică să lovim teritoriul Regatului Unit, vizând centrele logistice din care sunt livrate aceste arme?”

Un alt invitat al emisiunii, Andreiy Sidorov, decan adjunct al Universitatea de Stat din Moscova și profesor de politică mondială, a răspuns și el: „Dacă decidem să lovim Regatul Unit, ar trebui să decidem mai degrabă să lovim Statele Unite... Deciziile finale sunt luate nu la Londra, ci la Washington. Dacă vrem să lovim adevăratul centru al Occidentului, atunci trebuie să lovim Washingtonul”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri