Atât forţele ruseşti, cât şi cele ucrainene se confruntă probabil cu un moral ''variabil'' şi cu dezertări, consemnează Ministerul Apărării de la Londra, pe baza unor informaţii de la serviciile de informaţii britanice, transmite DPA.

''Forţele ucrainene au suferit probabil dezertări în ultimele săptămâni, cu toate acestea, este foarte probabil ca moralul ruşilor să rămână deosebit de tulburat'', scrie ministerul pe Twitter, în ultima sa actualizare, conform Agerpres.ro.

''Continuă să apară cazuri de refuzare a ordinelor de către întregi unităţi ruseşti şi de ciocniri armate între ofiţeri şi soldaţii lor", adaugă raportul.

''Factorii care determină moralul scăzut al ruşilor includ percepţia unei conduceri slabe, oportunităţile limitate de rotaţie a unităţilor în afara luptei, pierderile foarte mari, stresul de luptă, o logistică în continuare slabă şi probleme cu plata'', scrie ministerul.

Acesta precizează că ambele părţi au "continuat să efectueze bombardamente de artilerie grea" la nord, est şi sud de Severodoneţk în ultimele zile, cu ''puţine schimbări pe linia frontului''.

Guvernul britanic a publicat periodic actualizări ale informaţiilor de la începutul războiului din Ucraina. Moscova acuză Londra de desfăşurarea unei campanii de dezinformare ţintite.

Sursa foto: Shutterstock / Kutsenko Volodymyr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri