9 Mai 2007

Deutsche Bank a afisat un profit trimestrial peste 2,1 miliarde euro

Profitul net al Deutsche Bank a crescut in trimestrul intai din 2007 cu aproape o treime fata de aceeasi perioada din 2006, la mai mult de 2,1 miliarde euro (2,9 miliarde dolari), pe seama cresterii pietelor internationale, informeaza NewsIn.

Profitul afisat marti de cea mai mare banca germana a depasit mult asteptarile analistilor care au estimat ca Deutsche Bank va inregistra un profit de 1,8 miliarde euro. O serie de analisti, insa, au fost nemultumiti de profitul obtinut de Deutsche Bank din sectorul clientilor privati si a afacerii de management al activelor, care includ si subsidiarele din sectorul de retail din Germania.

"Deutsche Bank este performanta in activitatea de banca de investitii", a spus un analist de la Societe Generale, Alan Webborn, citat de Reuters. "Au avut un trimestru foarte bun din punctul de vedere al veniturilor fixe, ceea ce este impotriva unei evolutii a pietei care a fost pozitiva pentru toata lumea. insa, afacerea de management al activelor a generat rezultate dezamagitoare, mai ales in sectorul de retail", a mai spus Webborn.

Aceste comentarii au fost sustinute si de alti analisti. "Rezultatele Deutsche Bank nu sunt atat de bune cat ne-am fi dorit", a spus un analist de la grupul financiar-bancar Fox-Pitt Kelton, John Peace, citat de Reuters. "Profitul Deutsche Bank a fost alimentat de activitatea comerciala, dar afacerea de management al activelor se zbate. Costurile sunt mult prea mari", a adaugat Peace.



Citeste si