Ministrul sârb al Construcţiilor, Transporturilor şi al Infrastructurii, Tomislav Momirovic, a semnat la Timişoara, acordul interguvernamental Serbia-România pentru construirea autostrăzii de 143 de kilometri de la Belgrad la Timişoara, lucrările urmând să fie demarate anul viitor, transmite Agerpres.

Autostrada va lega oraşele sârbeşti Belgrad, Pancevo şi Vrsac cu oraşul românesc Timişoara.

"Drumurile construiesc prietenii mai puternice şi asigură o mai bună calitate a vieţii, iar în urma construirii unei autostrăzi noi, moderne, de la Belgrad la Timişoara, cele două oraşe vor fi la doar o oră de condus unul de altul", a declarat Momirovic, după semnarea acordului cu omologul său din România, Sorin-Mihai Grindeanu.

De asemenea, Momirovic a mulţumit României pentru sprijinirea Serbiei pe drumul său european, a anunţat într-un comunicat Ministerul Transporturilor de la Belgrad.

În document sunt specificate detaliile conectării autostrăzii Belgrad-Vatin din Serbia cu autostrada Timişoara-Moraviţa din România.

Grindeanu a declarat că semnarea acordului este extrem de importantă, deoarece marchează tranziţia spre un alt stadiu, ruta fiind iniţial planificată ca drum expres, dar acum va deveni o autostradă.

Sursa foto: CNAIR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri