Sergheevka (în ucraineană, Serhiivka), o stațiune de pe litoralul Mării Negre, folosită în special de cetățenii republicii Moldova încă din perioada sovietică, a fost bombardată de forțele rusești, deși nu are nicio semnificație strategică.

Sergheevka se află la circa 80 de kilometri de Odesa, dar la numai 30 de kilometri de republica Moldova. Stațiunea, renumită mai ales pentru nămolul său terapeutic, este frecventată mai puțin de ucraineni și mai mult de cetățenii moldoveni – de aceea dincolo de Prut i se și spune ”stațiunea moldovenilor”.

De altfel, în perioada sovietică, dat fiind că Moldova nu mai avea ieșire la mare, administrarea bazei de tratament din stațiune a fost cedată Ministerului Sănătății de la Chișinău, care în continuare deține aici un centru de recuperare pentru copii.

Închis din cauza pandemiei, apoi a războiului, centrul a fost acum lovit de bombardamentele rusești, un angajat fiind ucis, iar alți 5, răniți, conform ProTV Chișinău. ”Cu regret am fost anunțați ca 5 colaboratori ai Centrului sunt răniți si unul a decedat, ei toți locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente. Acesti oameni pașnici au facut zilele copiilor Moldovei mai frumoase”, a transmis ministrul Sănătății de la Chișinău.

Zeci de victime civile, între care și copii, în urma atacului rusesc

O rachetă a lovit și un bloc de locuințe din localitate. Bilanțul total al atacului asupra stațiunii Sergheevka se ridică, până la acest moment, la 21 de morți, între care un copil de zece ani, și 30 de răniți, dintre care 3 copii. Autoritățile continuă însă căutarea victimelor printre ruinele clădirilor. Atacul ar fi fost lansat de bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, care au decolat de la bazele rusești din Crimeea.

În galeria foto puteți vedea imagini cu urmările atacului, publicate de Departamentul pentru Situații de Urgență din Ucraina.

Bombardamentele asupra micii stațiuni survin în contextul în care armata ucraineană tocmai a preluat de la ruşi Insula Șerpilor, strategică pentru controlul rutelor maritime. Analiștii susțin că unul dintre obiectivele Kremlinului e acela de a tăia accesul Ucrainei la Marea Neagră, ceea ce s-ar întâmpla dacă rușii ar reușit să cucerească Odesa și Mikolaiv. Într-un asemenea scenariu, Rusia ar deveni chiar vecină cu România, cu toate riscurile inerente pentru țara noastră.

Sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență din Ucraina

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri